mastering

Mastering och att mastra
CD mastering online

Letar du efter ett företag som kan mastra din CD till ett vettigt pris? CD mastering kan bli en ganska dyr historia och då brukar resultatet även bli därefter väldigt bra. Kända experter på mastering är Cutting Room och Tailor Maid. Jag har själv inte testat dem men de är utav de mest kända i hela Sverige inom det här området och har väldigt gott rykte. Bra om man vill ha en professionell CD mastering och är beredd att betala en del.

Men på senare år har även några intressanta nykomlingar inom online CD mastering dykt upp. För det första finns DPD Media som förutom att de mastrar även trycker upp CD-omslag. De är det företag som trycker de allra billigaste CD-inlayen som jag har kunnat hitta. Otroligt prisvärt.

Ett relativt nytt företag som är experter på mastering men har väldigt låga priser eftersom all kommunikation sker online är brittiska Audiomaster. Konceptet är enkelt de erbjuder skräddarsydd kvalitetsmastering till ett lågt pris. Jag har själv använt dem och tycker att de är klockrena. Det går till så här: Man laddar upp sin låt i wav-format på deras server. Samtidigt får man fylla i ett formulär där man kan skriva hur man vill att låten ska låta i slutändan genom att t.ex. ange andra låtars ljud man gillar eller peka på problem i ljudet som man vill att de ska försöka ta hand om. Inom en vecka har Audiomaster mastrat klart materialet. De laddar då upp en högupplöst mp3:a på sin server med pipljud var trettionde sekund. När man lyssnat på denna och godkänt den betalar man, t.ex. genom Google Checkout. Då får man, oftast inom ett par timmar, ladda ner den färdiga wav-filen. är man inte nöjd kan man ge synpunkter så tweakar de på masteringen lite mer. Man betalar således inte förrän man är nöjd. Mycket smidigt!


Tillbaka till mastering förstasidan